Збитки від повені збільшать дефіцит бюджетів країн Центральної Європи

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Державні бюджети країн Центральної Європи, які постраждали від руйнівної повені, зіткнуться з додатковим борговим навантаженням для національних економік. У Польщі та Чехії сукупні збитки інфраструктури оцінюються місцевими чиновниками в $10 млрд.

Згідно з інформацією Reuters, після пандемії дефіцит державного бюджету в країнах Центральної Європи зріс до 9% у Румунії та до 7% у Польщі та Угорщині. Чехія була найближчою до досягнення мети в 3% дефіциту бюджету, але масштабна повінь внесла свої корективи.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що прогнозний обсяг економічної шкоди внаслідок масштабної повені в Чехії оцінюється в 40 млрд крон ($1,8 млрд), що відповідає 0,5% від валового внутрішнього продукту країни. З цього обсягу економічних втрат менше ніж половина покривається страховкою.

Нагадаємо, аналітики перестрахувального брокера Aon прогнозують, що сукупний обсяг економічних збитків від повені в Європі становитиме кілька мільярдів євро. Застраховані збитки від повені в Центральній Європі становитимуть понад 1,5 млрд євро

Коментарі