Збитки від повені, з якими зіткнеться Generali, очікуються на рівні 300 млн євро

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Провідна страхова група Італії Generali може зіткнутися зі збитками через повінь у Центральній та Східній Європі у розмірі кількасот мільйонів євро.

Про це інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо з аналітичного звіту Goldman Sachs.

За оцінками Goldman Sachs, збитки страховика в країнах ЦСЄ та Австрії становитимуть від 250 млн євро до 375 млн євро. Розрахунок проводився з урахуванням частки Generali на ринку Центральної та Східної Європи у розмірі 12,4%.

«Загалом ми оцінюємо збитки від урагану Борис у розмірі €300–€425 млн, але перестрахувальний захист Generali від повеней у Європі за кожною подією має точку прив’язки у розмірі €300 млн. Ми вважаємо, що повені у країнах ЦСЄ та Італії вважаються однаковими , оскільки обидва походять від урагану Борис, тому наша оцінка чистих збитків становить €300 млн», – прокоментували Goldman Sachs.

Нагадаємо, міжнародний перестраховий брокер Guy Carpenter очікує, що сукупний обсяг застрахованих збитків внаслідок повені в Центральній Європі складе від 1,6 млрд. євро до 2,1 млрд. євро.

Із загального обсягу збитків страхові втрати в Чехії становитимуть 600-750 млн євро, в Австрії 550-650 млн євро, у Польщі 350-550 млн євро, у Словаччині, Угорщині та Румунії сукупний застрахований збиток становить 100-150 млн євро.

Коментарі