Застраховані втрати від урагану Хелен становитимуть від $8 млрд до $14 млрд: Moody’s RMS

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Аналітики Moody’s RMS представили свою прогнозну оцінку застрахованої та загальної економічної шкоди внаслідок атлантичного урагану Хелен.

Повідомляється, що застраховані збитки у штатах Флорида, Джорджія, Північна та Південна Кароліна та інших постраждалих районах становитимуть від $8 млрд до $14 млрд. Сума збитків, що буде покрита Національною програмою страхування повеней США (NFIP), сягне $2 млрд.

У обсяг застрахованих втрат включено збитки від ураганного вітру, штормових нагонів, зливових опадів та внутрішніх повеней.

«На жаль, рівень проникнення страхування від повеней вкрай низький у найбільш постраждалих регіонах, а це означає, що більшість збитків не буде застраховано, а економічні втрати майна значно перевищать застраховані збитки. Ми очікуємо, що Хелен прискорить покупку страховок від повеней, щоб допомогти закрити суттєву прогалину у захисті від повеней у цих регіонах», – прокоментували в Moody’s.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування з посиланням на звіт CoreLogic повідомляв, що застраховані збитки внаслідок атлантичного урагану Хелен становитимуть від $10,5 млрд до $17,5 млрд. Обсяг незастрахованих втрат оцінюється в $30 млрд.

Коментарі