Застрахована шкода від атлантичного урагану Ідалія оцінюється в $2,2 млрд

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Ураган 4-ї категорії Ідалія, який обрушився на південно-східне узбережжя США, завдав збитків страховій галузі на суму $2,2 млрд. Таку прогнозну оцінку застрахованих збитків оголосила компанія моделювання ризиків катастроф Karen Clark&Company (KCC).

Ця сума включає втрату або пошкодження застрахованої житлової, комерційної та промислової нерухомості та транспортних засобів. У розрахункову суму застрахованих збитків не включено витрати, пов’язані з пошкодженнями морської логістики та збитків у рамках Національної програми страхування від повеней (NFIP).

«Причиною щодо низької суми страхових збитків у США є той факт, що Ідалія вийшла на берег в одному з найменш населених районів узбережжя Флориди», – йдеться у звіті.

Нагадаємо, ураган Ідалія є другим великим атлантичним ураганом сезону 2023 після урагану 4-ї категорії Франклін.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування з посиланням на звіт KCC повідомляв, що застраховані збитки від тихоокеанського урагану Хіларі становитимуть близько $600 млн. Вихід урагану на узбережжі в районі Каліфорнії стався 20 серпня. Через зливи сталися зсуви, сильний шквалистий вітер пошкодив лінії електропередач, залишивши без електропостачання десятки тисяч жителів Каліфорнії.

Коментарі