Загальні втрати у страхуванні морських ризиків значно нижчі від авіаційних

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
З початку воєнної агресії росії в Україну сукупні втрати у сфері морського страхування становлять приблизно $400 млн, але відмова росії від зернової угоди посилює ризики для страховиків. Про це йдеться у звіті британської страхової компанії Miller Insurance.

«Морські втрати від вторгнення в Україну оцінюються приблизно в 400 мільйонів доларів, проте це стає незначним порівняно із втратами авіації, коли понад 400 літаків на суму майже 10 мільярдів доларів застрягли в росії після того, як орендарі не повернули літаки», – йдеться у звіті.

Аналітики Miller Insurance зазначають, що страховики, які продовжували підтримувати високі рівні премій за військові ризики, досі витягували з цього зиск, оскільки «були винагороджені за постійну відсутність матеріальних втрат, оскільки страх перед втратами перевищує реальність».

Інтернет ресурсу УкрСтрахування зі звіту також відомо, що втрати сектора авіаційного страхування через війну значно вищі, оскільки понад 400 лізингових літаків загальною вартістю $10 млрд продовжують утримуватися в російських аеропортах.

Коментарі