За три квартали збитки страховиків через природні катастрофи досягли $108 млрд

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Міжнародний страховий та перестрахувальний брокер Gallagher Re випустив новий звіт, присвячений ринку страхування ризику природних катастроф та застрахованим збиткам за 9 місяців 2024 року.

Згідно з звітом Gallagher Re, за три квартали сукупний обсяг збитків становив $108 млрд, що на 5% перевищує середній показник за 10 років ($102 млрд).

Як з’ясував інтернет ресурс УкрСтрахування, головною причиною зростання застрахованих збитків через природні катастрофи є більш висока частота таких подій у районах з високим страховим покриттям. За період із січня по вересень 2024 року відбулося 28 подій природного катастрофічного характеру із загальними збитками у «мільярди доларів».

Головний науковий співробітник Gallagher Re Стів Боуен прокоментував: «Глобальні наслідки сукупних втрат від цих подій наголошують на необхідності в удосконалених стратегіях управління ризиками та інноваційних страхових рішеннях для кращого захисту спільнот. Очевидно, що галузь та її партнери зі співробітництва мають об’єднати зусилля, щоб краще адаптуватися до цієї нової норми дедалі інтенсивнішої активності стихійних лих».

Коментарі