За місяць ринок небанківських фінансових установ України залишили 4 страховики: НБУ

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Національний банк України подав щомісячний звіт про кількісний склад ринку небанківських фінансових установ.

Згідно з НБУ, у серпні 2024 року ринок небанківських фінансових установ України залишили 12 фінансових компаній, 3 кредитні спілки, 4 страхові компанії. Разом з цим, 2 страхові брокери були включені до Державного реєстру страхових та перестрахувальних брокерів України.

Таким чином, станом на 1 вересня 2024 року загальна чисельність небанківських фінансових установ скоротилася з 963 до 946 гравців, у тому числі 78 страховиків та 42 страхові брокери.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що Національний банк України отримав 318 запитів на реєстраційні та ліцензійні дії. Кількість запитів від фінансових компаній, ломбардів та лізингодавців становила 154. Кількість запитів по банкам – 41, по кредитним спілкам та колекторським компаніям – 32, по страховикам – 88, по платіжним операторам – 3.

Нагадаємо, Національний банк України включив до Державного реєстру страхових та перестрахувальних брокерів двох гравців: «Вілліс Страхові Брокери» та «Атріа Іншуранс Брокер». Рішення про включення ухвалено Комітетом з нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг 23 серпня 2024 року.

Коментарі