З Державного реєстру фінансових установ України виключено страховика

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
У зв’язку з анулюванням ліцензій у страхової компанії «Київська Русь» Національний банк України виключив страховика з Державного реєстру небанківських фінансових установ України.

Рішення ухвалено Комітетом з нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг 21 липня 2023 року.

«Після виключення з Державного реєстру фінансових установ страховик втрачає статус фінансової установи», – повідомили у НБУ.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв про анулювання ліцензії на провадження господарської діяльності у сфері фінансових послуг, виданої СК «Київська Русь». Рішення ухвалено 11 липня 2023 року як міру впливу за порушення ліцензійних умов.

Нагадаємо, минулого місяця ринок небанківських фінансових установ України скоротився на 21 компанію, у тому числі ринок залишили 14 фінансових компаній, 1 страховик, 2 ломбарди, 3 лізингові та 2 кредитні спілки. Водночас реєстр поповнила 1 колекторська компанія.

Таким чином, станом на 1 липня 2023 року в Україні працюють 1265 небанківських фінансових установ (компаній), у тому числі 115 страховиків та 56 страхових брокерів.

Коментарі