Вперше за шахрайство з медичною страховкою в Японії заарештовано члена якудза

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
У Японії за шахрайство з національною медичною страховкою заарештовано одного з високопоставлених членів злочинного угрупування якудза. Про це повідомляє японське ділове видання The Japan Times.

«Поліція префектури Гіфу заарештувала чоловіка за підозрою в шахрайстві після того, як він нібито відрізав собі палець і заявив, що зробив це випадково, щоб отримати допомогу за національною медичною страховкою», – йдеться у повідомленні.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування з повідомлення The Japan Times відомо, що високопоставлений член злочинного синдикату Ямагуті-гумі провів ритуальне для якудза відрізання фаланги пальця – юбітсуме, але представив це як нещасний випадок, щоб отримати страхове відшкодування.

За даними японської поліції, цей випадок є прецедентом, пов’язаним із шахрайською вимогою про виплату медичного страхування через юбіцуме. В результаті розслідування стало відомо, що заарештований неправомірно вимагав страхове відшкодування на суму 40 тисяч єн ($268) у рамках національної системи медичного страхування, яка унеможливлює покриття навмисних травм.

Коментарі