Високий суд Лондона виніс перше рішення про відповідальність за вибух у порту Бейрута

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Після тривалого судового розгляду Високий суд Лондона виніс вердикт у справі про вибухи у порту Бейрута у серпні 2020 року. Згідно з рішенням суду, компанія Savaro, зареєстрована у Великій Британії, зобов’язана виплатити понад 800 тисяч фунтів як відшкодування за загибель більше людей внаслідок вибуху аміачної селітри.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що раніше Колегія адвокатів Бейрута підготувала позовну заяву від імені жертв вибуху, вимагаючи винести рішення про відповідальність та відшкодування збитків.

Рішення, яке виніс Високий суд Лондона, є першим, яке стосується масштабного вибуху, що забрав життя понад 220 осіб. Розслідування, яке велося владою Лівану, не принесло жодних результатів і, за словами Reuters, «захлинулося».

Нагадаємо, вибух стався 4 серпня 2020 року в одному з ангарів у порту Бейрута. Потужність вибуху оцінюється в 1,8 кілотонн у тротиловому еквіваленті.

Понад 16 тисяч претензій на загальну суму $1,1 млрд отримали страхові компанії Лівану від постраждалих через потужний вибух у порту Бейрута в серпні минулого року.

Коментарі