Вартість акцій Allianz після публікації річного звіту знизилася на 2,4 п.п.

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Після публікації звіту з результатами за 2023 рік та більш скромних результатів у секторі майнового та страхування від нещасного випадку (P&C) вартість акцій страхової групи з Німеччини Allianz SE знизилася на 2,4 в.п. Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Згідно зі звітом Allianz, операційний прибуток у четвертому кварталі в секторі P&C склав 1,6 млрд євро, що нижче за очікуваний результат в 1,8 млрд євро.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що Allianz планує розпочати новий викуп акцій на суму до 1 млрд євро. Цей обсяг менший, ніж очікували ринкові аналітики. «Загалом, Allianz є дуже змішаною картиною», – прокоментував аналітик Deutsche Bank Хедлі Коен.

У четвертому кварталі операційний прибуток Allianz виріс на 17% до 3,8 млрд євро, завдяки зростанню в секторі страхування життя та здоров’я. За підсумками 2023 року операційний прибуток Групи зріс на 6,7% до 14,7 млрд євро.

З огляду на результати за минулий рік Allianz має намір досягти операційного прибутку в 2024 році на рівні 14,8 млрд євро.

Коментарі