В Індії планують зробити формулювання страхового поліса простими та зрозумілими

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Державний страховий регулятор Індії IRDAI має намір у найближчі тижні запропонувати зміни до страхових договорів щодо застосування «зрозуміліших формулювань».

Про це інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо із заяви IRDAI, в якій повідомляється про створення спеціального комітету «для спрощення формулювань страхових полісів, використовуючи мову, зрозумілу страхувальникам». Комітет протягом двох місяців має вивчити існуючу політику та запропонувати прості формулювання, які є «юридично коректними та здійсненними, які чітко визначають зобов’язання та відповідальність сторін».

До роботи у складі комітету залучено представників страхової галузі Індії, глави профільних асоціацій, представника центрального банку та зовнішніх експертів.

Необхідність внесення змін до формулювання страхових полісів виникла після перевірки IRDAI та висновків, суть яких зводиться до того, що «власникам полісів часто буває важко зрозуміти умови договорів страхування через складну мову, яка заважає їм приймати обґрунтовані рішення при купівлі страхового поліса».

Коментарі