В Австралії попереджають про зростання ставок на фоні посилення кліматичних ризиків

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Подальше підвищення ризику катастрофічних природних подій та відсутність заходів щодо їх стримування незмінно призведуть до зростання страхових ставок. Про це інтернет-ресурсу УкрСтрахування відомо зі звіту Страхової ради Австралії (ICA).

У щорічному звіті, присвяченому кліматичним ризикам в Австралії, наводиться детальний аналіз щодо кожної з подій катастрофічного характеру порівняно з попередніми періодами активності. Зміни в оцінках застрахованих збитків внаслідок історичних подій зумовлені збільшенням чисельності населення та майна по всій Австралії, особливо у великих населених пунктах, що наголошує на необхідності збільшення інвестицій у заходи щодо підвищення стійкості співтовариств, що перебувають у зоні ризику, до екстремальних погодних умов.

За словами генерального директора ICA Ендрю Холла, «страхові наслідки природних катастроф за останні 12 місяців склали приблизно одну п’яту вартість попереднього рекорду».

«Ми не можемо чекати, поки станеться стихійне лихо, нам потрібно діяти зараз, інвестуючи більше коштів, щоб зробити спільноти стійкішими, реформувати планування землекористування та будівельні норми та правила, а в деяких випадках взагалі вивести людей та будинки з-під небезпеки», – сказав Холл.

Коментарі