В’єтнамський ринок страхування життя зіткнувся з кризою довіри з боку клієнтів

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
За шість місяців з початку року сукупний преміальний прибуток страховиків В’єтнаму скоротився на 5% до 112,7 трлн донгів ($4,7 млрд). Про це інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо зі звіту Страхової асоціації В’єтнаму.

При цьому сектор страхування життя знизив преміальний дохід на 7,9% до 77,8 трлн донгів ($3,23 млрд), кількість нових договорів у першому півріччі становила трохи більше одного мільйона, що на 31,3% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Понад 60% у секторі страхування життя В’єтнаму становлять договори інвестиційного страхування, але цей показник майже на третину скоротився порівняно з аналогічним періодом минулого року. В інших видах страхування життя також відбулося значне скорочення кількості договорів.

На думку представників галузевої аналітики, таке суттєве зниження кількості нових контрактів пояснюється «наслідками кризи довіри, пов’язаної з продажем страхових послуг». Загалом аналітики називають результати за перше півріччя песимістичні.

Нагадаємо, за даними Управління страхового нагляду В’єтнаму на січень 2020 року, рівень проникнення «лайфового» страхування в країні — один із найнижчих у світі і не перевищує 1% ВВП, а середня страхова премія становить $30 у порівнянні з середньосвітовим показником $595.

Коментарі