Уряд Японії втручається у ситуацію із відмовою страховиків від покриття військових ризиків

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Призупинення страхового покриття транспортування зрідженого газу в російських територіальних водах викликало резонанс на урядовому рівні.

Сьогодні уряд Японії звернувся до страховиків із проханням взяти на себе додаткові ризики, щоб продовжити страхування суден, що перевозять скраплений природний газ (ЗПГ) у російських водах. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на високопосадовця міністерства промисловості Японії.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що провідні страхові компанії Японії повідомили контрагентів про припинення страхової підтримки морських перевезень у російських водах, оскільки військові ризики виключені з перестрахувального покриття міжнародними компаніями. Tokio Marine&Nichido Fire Insurance, Sompo Japan Insurance та Mitsui Sumitomo Insurance повідомили судновласників про своє рішення у п’ятницю 23 грудня.

Це рішення може позначитися на обсягах імпорту Японією енергоносіїв, зокрема, зрідженого газу. Тому страховики ініціювали переговори з перестраховиками, щоб вирішити проблему. За словами представника страхової компанії Tokio Marine, деякі перестраховики відповіли “позитивно”.

Коментарі