У жовтні споживча інфляція в Україні сповільнилася до 5,3% річних

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
За даними Державної служби статистики України, споживча інфляція у жовтні 2023 року становила 5,3% річних проти 7,1% місяцем раніше. У місячному вимірі споживчі ціни зросли на 0,8%.

Фактичний темп зростання цін відповідає прогнозному показнику, який міститься в Інфляційному звіті НБУ за жовтень 2023 року. Згідно з НБУ, цей показник інфляції знизився завдяки подальшому розширенню пропозиції продуктів харчування та збереженню стійкої ситуації на валютному ринку.

«Для утримання помірної інфляції НБУ й надалі забезпечуватиме достатню привабливість гривневих активів та зберігатиме активну присутність на валютному ринку», – прокоментували в НБУ.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування з посиланням на Інфляційний звіт НБУ за жовтень 2023 року повідомляв, що вже цього року інфляція в Україні сповільниться до 5,8%, а реальний ВВП зросте майже на 5%. Очікується, що споживча інфляція до кінця року становитиме 5,8%, але 2024 року прискориться до 9,8%. У 2025 році очікується, що споживча інфляція становитиме 6% на тлі зменшення ризиків безпеки, що дозволить бізнесу поступово налагодити логістику та виробництво.

Коментарі