У страховиків «Мегаполіс» та «Таст-Гарантія» анульовано всі ліцензії: НБУ

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Національний банк України анулював усі ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг у сфері страхування страховим компаніям «Мегаполіс» та «Таст-Гарантія».

Рішення ухвалено 16 листопада 2023 року внаслідок встановлення факту ризикової діяльності з боку страховиків, що загрожує інтересам страхувальників та інших кредиторів. Рішення набирає чинності 17 листопада 2023 року.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування з прес-релізу НБУ відомо, що внаслідок інспекційної перевірки встановлено недотримання обов’язкових нормативів, у тому числі нормативу страхових резервів та укладання нових договорів страхування за наявності простроченої кредиторської заборгованості зі страхових виплат, термін прострочення якої становить понад 30 календарних днів.

«Виявлення фактів здійснення небанківською фінансовою установою ризикової діяльності, яка загрожує інтересам вкладників та/або інших кредиторів такої установи, є підставою для ухвалення рішення про анулювання ліцензій», – йдеться у прес-релізі НБУ.

Коментарі