Туреччина вимагає страхових гарантій від морських перевізників російської нафти

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Транспортування російської нафти через чорноморські протоки Босфор і Дарданелли неможливе через вимоги, які пред’являє влада Туреччини щодо морських перевізників.

За даними Bloomberg, понад два десятки танкерів «потрапили у пастку через правила турецького уряду надати докази того, що танкери застраховані». Туреччина вимагає надати письмове підтвердження гарантії страхового покриття у водах Туреччини.

Згідно з Bloomberg, вимога є відповіддю на цінові обмеження для російської нафти, які набули чинності кілька днів тому. “Це означає, що турецька влада не може використовувати звичайну систему перевірки – пошук на веб-сайтах страхових компаній – для визначення того, чи застраховані судна”, – повідомляє Bloomberg.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що 1 грудня набирають чинності нові правила, які передбачають наявність страховки з транспортування російської нафти та нафтопродуктів в акваторії Чорного моря, яка знаходиться під контролем Туреччини.

Це правило сприятиме скороченню обсягів перевезення російської нафти до Чорного моря, оскільки оформити міжнародне страхове покриття морським перевізниками буде досить складно.

Коментарі