Сукупна вартість позовних претензій лізингових авіакомпаній проти страховиків досягла $6,5 млрд

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Міжнародні лізингові авіакомпанії, чиї літаки затримані в російських аеропортах, продовжують подавати позови щодо страховиків, щоб отримати відшкодування понесених збитків.

Сукупна вартість позовних претензій досягла майже $6,5 млрд. Збитки авіакомпаній розраховуються, зважаючи на втрату/знищення корпусу повітряного судна в умовах війни або внаслідок розкрадання.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що після введення європейських санкцій у зв’язку з війною росії проти України понад 400 літаків, що перебувають в оренді, утримуються російськими авіаперевізниками. Більшість лізингових авіакомпаній провели списання балансової вартості авіалайнерів, що відбилося у квартальних збитках.

Раніше дублінська авіакомпанія BOC Aviation подала позов проти групи страховиків, серед яких — Lloyd’s of London, Chubb European Group, AIG Europe та Swiss Re.

Лізингова авіакомпанія зі штату Коннектикут Aircastle (США) подала позовну заяву до суду штату Нью-Йорк щодо кількох страхових компаній та синдикатів страхового ринку Lloyd’s.

Найбільша на Близькому Сході лізингова авіакомпанія Dubai Aerospace Enterprise (DAE) та авіакомпанія з Дубліна AerCap також подали позови на великі суми.

Коментарі