Страховики Чехії очікують, що збитки від повені досягнуть 17 млрд крон

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Асоціація страхових компаній Чехії (Česká asociace pojišťoven) провела попередню оцінку застрахованої шкоди внаслідок повені у країні.

За першими оцінками, застраховані збитки становлять 17 млрд крон (680 млн євро). Цей обсяг включає збитки, заподіяні житловій та комерційній нерухомості, об’єктам інфраструктури, виробництва та домогосподарств.

«Це, звичайно, тільки перша оцінка, яка постійно уточнюватиметься і оновлюватиметься», – заявив представник асоціації Томаш Павлік.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що у понеділок 16 вересня страховики отримали 11 тисяч заявок на відшкодування збитків. Очікується, що обсяг претензій зростатиме найближчими днями.

«Ми очікуємо найбільшого потоку заявок з сьогоднішнього дня (вівторка), особливо про повені, які вщухнуть у більшості районів, і люди зможуть зосередитися на підрахунку збитків», – заявила прес-секретар страхової компанії Uniqa Єва Свободова.

Раніше найбільша страхова компанія Польщі PZU випустила прес-реліз із докладною інструкцією для постраждалих клієнтів.

Згідно з Morningstar DBRS, повінь у Центральній Європі призведе до економічних втрат у розмірі від кількох сотень мільйонів євро до мільярдів.

Коментарі