Страховик життя з Китаю China Life очікує рекордного приросту чистого прибутку

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Найбільший страховик життя Китаю, компанія China Life Insurance, підбила підсумки трьох кварталів 2024 року, повідомивши про рекордне зростання чистого прибутку.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування із заяви страховика відомо, що очікуваний чистий прибуток складе від 101,1 млрд юанів до 108,8 млрд юанів. Це відповідає приросту у річному обчисленні від 165% до 185%.

Згідно зі звітом, представленим China Life Insurance на Шанхайську фондову біржу, приріст чистого прибутку зумовлений поліпшенням інвестиційної прибутковості, підкріпленим зростанням акцій у третьому кварталі.

Аналітик Bloomberg Intelligence Стівен Лем прогнозує, що цього року прибуток китайських страховиків може в середньому подвоїтися. «Недавні політичні кроки Китаю приносять користь як зобов’язанням, так і активам страховиків, оскільки акції зростають, а прибутковість облігацій стабілізується», – сказав Лем.

Нагадаємо, у першому півріччі China Life Insurance збільшила на 11% обсяг прибутку до 38,3 млрд юанів ($5,4 млрд). Приросту прибутку сприяла зростання доходності інвестицій, попит на накопичувальне страхування і скорочення операційних витрат.

Коментарі