Страховий ринок України залишають кілька компаній: НБУ

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Шість страхових компаній – “Ніко Страхування”, “Мега-Поліс”, “Юнівес”, “Сатіс”, “Інго Життя” та “Українська військово-страхова компанія” – отримали дозвіл НБУ на добровільний вихід зі страхового ринку України шляхом виконання страхового портфеля.

Рішення про це ухвалено Комітетом з нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг 28 червня 2024 року.

Як стало відомо інтернет-ресурсу УкрСтрахування з прес-релізу НБУ, після завершення процедури виходу з ринку через виконання страхового портфеля страховики зобов’язані звернутися до Національного банку із заявами про анулювання ліцензії на здійснення страхової діяльності.

Національний банк України також ухвалив рішення про анулювання ліцензій та виключення з Державного реєстру фінансових установ України страхової компанії “Енергорезерв”.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що станом на 1 червня 2024 року в Україні працюють 1014 небанківських фінансових установ (компаній), у тому числі 95 страховиків та 40 страхових брокерів.

Коментарі