Страхові регулятори повинні взяти на себе провідну роль у переході до Net-Zero

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Оскільки страхові компанії продовжують підтримувати проекти з копалин, а міжнародні альянси не здатні визначити кроки по боротьбі з кліматичними ризиками, основні важелі для зміни ситуації знаходяться в руках державних страхових регуляторів.

Про це йдеться у відкритому листі групи неурядових екологічних організацій Insure Our Future до Міжнародної асоціації страхових органів нагляду (IAIS).

У листі йдеться про необхідність активізувати боротьбу зі зміною клімату, де IAIS має відігравати провідну роль у усуненні кліматичних ризиків. «Незважаючи на свою потужну роль глобального ризик-менеджера, страхова галузь не використовує свого впливу для прискорення переходу від викопного палива до екологічно чистої енергії. Натомість вона підливає олію у вогонь, забезпечуючи подальше розширення видобутку нафти та газу», – йдеться у листі.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що підписанти звернення вимагають від IAIS переглянути регуляторні стандарти щодо кліматичних ризиків, які включатимуть стрес-тестування та публікацію планів переходу до Net-Zero.

Лист опублікований напередодні Щорічної конференції у Токіо, яка відбудеться 6-10 листопада.

Коментарі