Спектр ризиків на ринку складніший, ніж у період пандемії: опитування Clyde&Co

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Переважна більшість топ-менеджерів, які представляють бізнес, оцінюють ситуацію на ринку складнішою, ніж у кризовому «пандемічному» періоді. Про це свідчать результати опитування, проведеного на замовлення аналітичної компанії Clyde&Co, яка спеціалізується на страхуванні, торгівлі та авіації.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування зі звіту Clyde&Co відомо, що 67% респондентів вважають картину ризиків значно складнішою, ніж вона була три роки тому під час кризи Covid-19.

Економічні ризики, такі як інфляція, відсоткові ставки та волатильність валют залишаються загрозою номер один для корпоративного управління. Не менш важливими є проблеми із залученням кваліфікованих співробітників та регуляторні вимоги щодо використання технології Штучного інтелекту.

Крім цього, зросли ризики регіональних конфліктів та політичної невизначеності. Все це створює «полікризу» ризиків, що суттєво впливає на процес прийняття корпоративних рішень та призводить до втрати до 5% корпоративних доходів.

«Компаніям доводиться мати справу з ризиками, які ніколи не були в їхньому полі зору в минулому. Непередбачуване економічне середовище з більш короткими та нестабільними циклами підживлюється зростаючою геополітичною напруженістю. У відповідь ми спостерігаємо поширення санкцій та посилення нормативного тягаря, з яким тепер доводиться справлятися організаціям», – прокоментували у Clyde&Co.

Коментарі