Сектор страхування життя Японії щороку зростатиме на 4,7%: GlobalData

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Протягом найближчих п’яти років ринок страхування життя Японії зростатиме щороку на 4,7% і до 2029 року досягне сукупного обсягу преміального доходу у розмірі 50 трлн єн ($371 млрд).

Такий прогноз представили аналітики міжнародної рейтингової агенції GlobalData.

У звіті GlobalData йдеться, що у 2024 році сектор страхування життя в Японії зросте на 6,8% на тлі відновлення економіки та зростання відсоткових ставок. Автори звіту очікують на зростання попиту на продукти страхування життя в національній валюті після рішення Банку Японії про підвищення процентної ставки вперше за 17 років.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування зі звіту GlobalData відомо, що демографічні зміни, включаючи старіння населення, також підтримають ринок страхування життя Японії.

Підтримувати зростання сектора страхування життя буде перехід на цифрові інструменти та платформи дистрибуції. Згідно з GlobalData, японські страховики «співпрацюють із технологічними стартапами для розробки онлайн-екосистем, які знижують витрати на дистрибуцію, пов’язані з агентами та торговими представниками. Ця зміна може зруйнувати традиційну бізнес-модель, засновану на агентах, яку довгий час покладалися японські страховики».

Коментарі