Річний прибуток AXA Group зріс на 5%, що нижче за консенсус-прогноз

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
За підсумками 2023 року французька страхова група AXA Group спромоглася наростити прибуток на 5% до 7,6 млрд євро. Цей результат нижчий від консенсус-прогнозу від галузевих аналітиків (7,69 млрд євро), але відповідає раніше заявленим цілям Групи.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що сукупні доходи AXA Group становили 102,7 млрд євро. Приріст доходу склав не більше 1% у зв’язку зі зниженням продажів у секторі управління активами та втратою двох глобальних клієнтів у Франції.

Після публікації результатів за минулий рік в AXA Group було представлено новий трирічний план «Відкрий майбутнє», згідно з яким очікується розширення клієнтської бази, скорочення витрат на оплату праці та утримання працівників через автоматизацію операційних процесів.

Повідомляється, що AXA Group планує підвищити свою продуктивність за рахунок інвестицій в автоматизацію та збільшення частки персоналу, що базується в країнах, де вартість робочої сили нижча (Індія, Марокко та Польща).

Група оголосила, що має намір досягти середньорічного зростання прибутку до 2026 року на рівні 6-8%. Нагадаємо, у попередньому трирічному плані Група ставила амбітну мету щорічного зростання прибутку на 13-15%.

Коментарі