Практика «зеленого відмивання» безпосередньо пов’язана з юридичною відповідальністю

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Екологічні ініціативи, декларовані компаніями, урядами та організаціями по всьому світу, часто пов’язані з фіктивними зобов’язаннями, які називаються «зеленим відмиванням» (greenwashing).

У разі виявлення дій, що мають ознаки зеленого відмивання, групи екологічних організацій ініціюють судові позови, кількість яких збільшується прямо пропорційно до кількості екологічних ініціатив.

Про це інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо зі звіту Науково-дослідного інституту щодо зміни клімату та навколишнього середовища імені Грентема при Лондонській школі економіки.

У звіті йдеться, що у 2023 році проти компаній та урядів у всьому світі було порушено 47 нових справ про вплив на клімат. Приблизно 70% судових позовів у період з 2016 по 2023 рік завершилися на користь позивачів.

Раніше повідомлялося, що три європейські фінансові регулятори — European Banking Authority (EBA), European Insurance and Occupational Pensions Authority (EIOPA) та European Securities and Markets Authority (ESMA) – представили звіти про практику «зеленого відмивання» у сфері фінансових послуг.

Коментарі