Пожежі в Греції не вплинуть на сектор туристичного страхування: Fitch Ratings

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Сильні пожежі у Греції змушують проводити масову евакуацію з постраждалих районів не лише місцевих жителів, а й туристів. Це, в свою чергу, призвело до зміни всієї туристичної логістики – від бронювання авіарейсів, скасування заходів до оплати за проживання в готелі.

Як повідомляє Reuters, станом на 23 липня на грецькому Родосі було зареєстровано 39 тисяч туристів від німецького туроператора TUI Travel. Близько 7,8 тисяч з них постраждали і були доставлені в інші готелі або притулки. Туроператор задіяв 6 додаткових літаків, щоб доставити додому німецьких та британських туристів.

Найближчими днями TUI Travel не продаватиме поїздки до Греції, але зобов’язався безкоштовно оформлювати скасування або перебронювання на інші туристичні напрямки.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування з повідомлення Fitch Ratings відомо, що очікується «підвищення цін на поліси», оскільки серйозного впливу на сектор туристичного страхування пожежі в Греції та аномально спекотна погода в Європі не матимуть.

«Пандемія COVID-19 створила набагато серйозніший і широко поширений ризик для страхування подорожей, і постачальники не скоротили свої потужності», – сказав Роберт Маццуолі, директор страхової групи Fitch. Він додав, що постраждалий регіон у Греції становить невелику частину загального ринку.

Коментарі