Понад $900 млн склали застраховані збитки від різдвяного урагану в Австралії

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Аналітична служба у сфері ризиків катастроф PERILS оцінила у 1,4 млрд австралійських доларів ($903 млн) сукупні збитки від різдвяних штормів в Австралії.

Ця початкова оцінка ґрунтується на даних про збитки, зареєстровані на більшій частині страхового ринку Австралії, та охоплює збитки у секторі майнового (P&C) та автострахування.

«Різдвяні шторми 2023 стали найбільшими втратами через природні катастрофи для австралійської страхової галузі за календарний рік. Однак для Австралії ця подія не є чимось незвичайним порівняно з ураганом із градом на південному сході Квінсленду у жовтні 2020 року або ураганом із градом у січні 2020 року», – прокоментував Дерріл Підкок, керівник підрозділу PERILS.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що в Австралії продовжують приймати претензії від постраждалих внаслідок ураганів, які обрушилися на низку штатів у період різдвяних та новорічних свят. За оцінками Страхової ради Австралії (ICA), страховики вже отримали загалом понад 60,5 тисячі претензій від застрахованих клієнтів з Квінсленду, Нового Південного Уельсу та Вікторії.

Коментарі