Після 50 років невдач глобальна страхова галузь має відмовитися від викопного палива

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Минуло 50 років з того часу, як глобальні екологічні організації заявили про зростаючий ризик зміни клімату та необхідність зробити рішучі кроки для відмови від копалин. Однак глобальна страхова галузь продовжує активно фінансувати проекти, пов’язані з вугіллям, нафтою та газом.

У своєму щорічному звіті група екологічних компаній Insure Our Future знову звернулася із закликом відмовитися від викопного палива і після періоду невдач представити реальні плани переходу до Net-Zero.

«Зростаюча частота і сила повеней, ураганів, лісових пожеж, посух та інших катастроф, пов’язаних з кліматом, призвели до того, що з 2017 року страхові виплати від стихійних лих зросли в середньому до $110 млрд на рік, що більш ніж удвічі перевищує середній показник за попередні п’ять років. Страховики зараз відмовляються страхувати власників будинків на ринках, схильних до найбільшого ризику», – йдеться у заяві Insure Our Future.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо зі звіту Insuramore, що за минулий рік страхування викопного палива принесло страховій галузі близько $21,25 млрд.

Коментарі