Підрозділ лізингової авіакомпанії отримав $500 млн страхового відшкодування за літаки у росії

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Дочірня компанія ірландського авіаційного оператора AerCap – Celestial Aviation Services – отримала понад $500 млн страхового відшкодування за літаки компанії, що утримуються в російських аеропортах.

Згідно зі звітом компанії, на рахунки Celestial Aviation Services надійшли кошти у розмірі $501,5 млн. за 14 втрачених авіалайнерів. Ці кошти надійшли від страховиків російських контрагентів.

Інтернет ресурс УкрСтрахування раніше повідомляв, що AerCap врегулювала суперечки щодо 17 літаків і 5 двигунів, які утримуються в російських аеропортах з лютого 2022 року. AerCap та російська авіакомпанія «Аерофлот» домовилися про виплату дублінської авіакомпанії $645 млн у вигляді страхового відшкодування за лізингові літаки та двигуни.

Нагадаємо, AerCap, яка надає лізингові послуги, звернулася до суду з позовом на $3,5 млрд за понад 100 пасажирських авіалайнерів, які утримуються в росії.

За інформацією місцевого видання Irish Post, це найбільший разовий страховий випадок за всю історію. В даний час компанія володіє 1740 літаками, понад 900 двигунами та понад 300 вертольотами. У Європі клієнтами AerCap є авіакомпанії Aer Lingus, British Airways, easyJet, Lufthansa та багато інших.

Коментарі