Найскладніше літо за всю історію: Страхове бюро Канади про повені та лісові пожежі

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Страхове бюро Канади (IBC) випустило звіт про стрімке збільшення кількості претензій унаслідок великих подій природного катастрофічного характеру у низці канадських провінцій.

«Повінь у Торонто та інших частинах південного Онтаріо, лісова пожежа в Джаспері, град у Калгарі та повінь у регіонах Квебеку призвели до приблизно 228 000 страхових вимог. Для порівняння, минулого року страховики повідомили про 113 000 вимог у липні та серпні та 160 000 вимог за весь рік», – повідомили в IBC.

Інтернет-ресурсу УкрСтрахування відомо, що застраховані збитки, пов’язані з суворою погодою в Канаді, тепер зазвичай перевищують $2 млрд на рік. Для порівняння, у період з 2001 по 2010 рік канадські страховики в середньому зазнавали збитків, пов’язаних із кліматом, у розмірі $701 млн на рік.

Раніше Страхове бюро Канади (IBC) випустило звіт, в якому оцінило застраховані збитки від руйнівної лісової пожежі поблизу туристичного міста Джаспер у липні цього року. Повідомлялося, що сукупний обсяг застрахованих збитків перевищив 880 мільйонів доларів США (653 мільйони доларів).

Нагадаємо, застраховані збитки від липневої внутрішньої повені в канадській провінції Онтаріо оцінюються аналітиками Catastrophe Indices and Quantification (CatIQ) у сумі $940 млн.

Коментарі