На автострахування припадає більше половини фіктивних претензій: ABI

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Одним із основних пріоритетів для страхової галузі Великої Британії є протидія шахрайським діям у сфері страхування.

За даними Асоціації британських страховиків (ABI), у 2023 році було виявлено 84,4 тисяч фіктивних претензій на суму 1,1 млрд фунтів стерлінгів. Цей результат на 4% перевищує аналогічний показник роком раніше.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування зі звіту ABI відомо, що середня сума фіктивної страхової претензії становить 13 тисяч фунтів стерлінгів.

Найчастіше під час подання фіктивної претензії використовують навмисне завищення вартості шкоди. Такі фіктивні претензії склали 407 млн ​​фунтів стерлінгів або 37% від загальної вартості.

За видами страхування лідируючу роль у шахрайських претензіях припадає на автострахування: 45,8 тисячі претензій на 501 млн фунтів стерлінгів. Це на 8% більше, ніж у 2022 році, і становить 54% від усіх претензій, поданих упродовж року.

«Шахрайство торкається не лише жертв, які постраждали від шахраїв, воно торкається всіх, хто платить за страховий поліс, — фіктивні претензії збільшують вартість страхових премій для всіх. Ось чому боротьба з шахрайством, як і раніше, залишається головним пріоритетом для нашої галузі», – прокоментував Марк Аллен, голова відділу ABI по боротьбі з шахрайством та фінансовими злочинами.

Коментарі