Міжнародний сертифікат «Зелена карта» можна буде використовувати в електронному форматі: МТСБУ

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Рада Бюро «Зелена карта» та МТСБУ повідомили, що вже з 1 січня 2025 року водії зможуть використовувати електронні версії міжнародного сертифікату «Зелена карта» (IMIC).

Інтернет-ресурсу УкрСтрахування з повідомлення Моторного (транспортного) страхового бюро України відомо, що рішення про використання електронної версії міжнародного сертифікату «Зелена карта» приймається кожним із національних бюро самостійно.

Електронні сертифікати у форматі PDF можуть використовуватись водіями, які перетинають кордони в рамках системи «Зеленої карти», якщо вони походять з країни, де такий формат видається.

«З початку 2025 року будь-який водій транспортного засобу з іноземною реєстрацією, що в’їжджає в Україну, може пред’явити свою «Зелену карту» або IMIC у форматі електронного PDF. Використання «Зелених карт» або IMIC є важливим для сприяння перетину кордонів автомобільного транспорту, тому важливо, щоб наші органи влади знали про оновлення та були готові прийняти новий формат з початку наступного року», – прокоментував генеральний директор МТСБУ Олександр Берназюк.

Коментарі