MetLife може втратити ключового партнера у спільному підприємстві BIDN MetLife у В’єтнамі

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Банк розвитку та інвестицій В’єтнаму (BIDV), один із найбільших у країні, розглядає можливість продажу своєї частки у спільному підприємстві BIDN MetLife Life Insurance.

Спільне підприємство, створене за участю MetLife, BIDV та Development of Vietnam Insurance у 2013 році, є постачальником страхування життя із сукупним річним преміальним доходом $67 млн. Банку BIDM належить частка у 35%.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що BIDM веде переговори з потенційними консультантами щодо запланованого відчуження своєї частки. За словами обізнаних джерел, вартість угоди може включати частку у спільному підприємстві та договір про банківське страхування. Очікувана сума угоди – до $400 млн.

Нагадаємо на страховому ринку В’єтнаму працюють 79 компаній, у тому числі 19 компаній зі страхування життя, 2 перестраховики та 26 страхових брокерів. За даними Управління страхового нагляду В’єтнаму на січень 2020 року, рівень проникнення «лайфового» страхування в країні — один із найнижчих у світі і не перевищує 1% ВВП, а середня страхова премія становить $30 у порівнянні з середньосвітовим показником $595.

Коментарі