Лізингова авіакомпанія SMBC отримала $710 млн як відшкодування за 16 літаків

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Компанія з Дубліна SMBC Aviation Capital отримала грошову компенсацію у розмірі $710 млн за авіалайнери, які раніше передані російській державній компанії «Аерофлот» у лізинг.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що 16 літаків та двигунів до них було незаконно затримано в російських аеропортах після того, як західні компанії, включаючи SMBC, розпочали розірвання договорів у зв’язку з військовою агресією росії проти України.

Як повідомляє агентство Reuters, «орендодавець повітряного судна повідомив, що сума врегулювання відображає суму, яку вимагає SMBC зі страхування «Аерофлоту» щодо 16 літаків та їх двигунів. Укладено додаткове страхове відшкодування щодо одного літака та пов’язаних з ним двигунів, що знаходяться під керуванням SMBC».

Майже рік тому SMBC Aviation Capital звернулася до Високого суду Лондона із позовною заявою проти страховиків Лондонського Lloyd’s. «SMBC Aviation Capital підтверджує, що розпочала судовий процес в ірландських судах проти страховиків затриманих у росії літаків. Діє відповідна страховка, і ми очікуємо, що виплати будуть проводитись відповідно до наших страхових полісів», — йдеться у заяві SMBC.

Нагадаємо, раніше AerCap і російська авіакомпанія “Аерофлот” домовилися про виплату дублінської авіакомпанії $645 млн у вигляді страхового відшкодування за лізингові літаки та двигуни.

Коментарі