Корпорація із США Truist Financial продає страховий підрозділ

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Фінансова корпорація із США Truist Financial планує виставити на продаж контрольний пакет акцій свого страхового підрозділу Truist Insurance.

Загальна ринкова вартість Truist Insurance Holding (TIH) становить $15,5 млрд. Імовірним покупцем частки стане група, яку очолює Stone Point Capital і Clayton Dubilier&Rice.

Інтернет-ресурсу УкрСтрахування з повідомлення Bloomberg відомо, що закриття угоди заплановано на другий квартал 2024 року.

Очікується, що продаж збільшить коефіцієнт капіталу Truist 230 базисних пунктів, а його матеріальну балансову вартість – на 33%.

«Ми раді, що досягли угоди про продаж TIH, оскільки це ще більше зміцнить наш баланс, дасть нам можливість зберегти профіль прибутку та створить значну постійну гнучкість для інвестування в нашу основну банківську франшизу», – прокоментував генеральний директор Truist Білл Роджерс.

Раніше Truist погодилася продати 20% страхового бізнесу групі, яку очолює Stone Point. Stone Point і CD&R нададуть Truist Insurance Holdings «глибоку галузеву та операційну експертизу», заявляють у компаніях, і компанія буде готова до зростання на ринку страхових брокерських послуг, що швидко розвивається, і запропонує нові продукти та послуги.

Коментарі