Компанія авіаційного лізингу AerCap отримала від російських операторів $645 млн

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Компанія авіаційного лізингу AerCap заявила про врегулювання позову щодо 17 літаків та 5 двигунів, які утримуються в російських аеропортах з лютого 2022 року.

Повідомляється, що AerCap і російська авіакомпанія «Аерофлот» домовилися про виплату дублінської авіакомпанії $645 млн у вигляді страхового відшкодування за лізингові літаки та двигуни.

«5 вересня 2023 року ми отримали грошові страхові виплати в загальній сумі близько $645 млн на повне погашення наших страхових вимог щодо полісів страхування групи «Аерофлот» щодо 17 літаків та п’яти запасних двигунів», що знаходяться в лізингу у «Аерофлоту» та авіакомпанії «росія », – йдеться у повідомленні AerCap. Таким чином, раніше оголошені претензії AerCap на суму $3,4 млрд скоротилися до $2,75 млрд.

У компанії AerCap наголосили, що угода узгоджена з міністерством фінансів та торгівлі США. Щодо інших російських авіакомпаній продовжуються переговори.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що дублінська авіакомпанія AerCap, яка надає лізингові послуги, звернулася до суду з позовом на $3,5 млрд за понад 100 пасажирських авіалайнерів, які утримуються в росії.

Коментарі