Китайська група Ping An наростила чистий прибуток завдяки зростаючій прибутковості інвестицій

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Страховий гігант Китаю – група Ping An – за підсумками трьох кварталів 2024 року збільшила прибуток на 36% до 119,2 млрд юанів ($16,8 млрд), операційний прибуток Групи порівняно з аналогічним періодом минулого року зріс на 5,5%.

Згідно з коментарем Ping An для Гонконгської фондової біржі, приріст операційного прибутку «краще відображає результати, оскільки виключає короткострокову інвестиційну волатильность та разові статті доходів».

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що зростанню чистого прибутку сприяла дохідність інвестиційних інструментів на тлі загального пожвавлення фондового ринку. Інвестиційний дохід збільшився більш ніж утричі до 125,4 млрд. юанів, чисті збитки від знецінення фінансових активів скоротилися на 4%.

Згідно з коментарем Bloomberg, «китайські акції підскочили у вересні після того, як уряд оголосив про низку заходів економічного стимулювання, що допомогло ключовому індексу CSI 300 зафіксувати значне зростання за перші дев’ять місяців, змінивши спад за той же період минулого року».

Нагадаємо, Ping An завершила перше півріччя із чистим прибутком 74,6 млрд юанів ($10,45 млрд), що на 6,8% перевищує результат за перше півріччя 2023 року. Операційний прибуток досяг 78,5 млрд юанів ($11 млрд).

Коментарі