Керівництво HSBC сподівається, що зростаючий прибуток холдингу порадує акціонерів

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Міжнародний фінансовий холдинг HSBC більш ніж удвічі наростив операційний прибуток у третьому кварталі до $7,71 млрд. Незважаючи на те, що цей результат дещо нижчий за прогнозні оцінки, які висловили ринкові аналітики, HSBC продовжує нарощувати прибутковість протягом трьох кварталів з початку року.

«Ми сподіваємося, що Ping An і всі наші акціонери будуть задоволені таким результатом», – сказав головний виконавчий директор Ноель Куін. «Ми бачимо сильне генерування капіталу, і я думаю, що це порадує і наших інституційних акціонерів як у формі дивідендів, так і у формі зворотного викупу».

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що мажоритарним акціонером HSBC є китайська страхова група Ping An, яка намагалася чинити тиск на керівництво HSBC у питанні поділу бізнесу та виведення в окремий підрозділ азіатського сегменту та бути «набагато агресивнішим» у скороченні витрат за рахунок робочих місць. Після цього Рада директорів фінансового холдингу HSBC рекомендувала акціонерам не підтримувати пропозицію Ping An про перегляд структури HSBC та виділення його азіатського бізнесу.

Нагадаємо, Ping An завершила 9 місяців з початку року падінням прибутку на 5,6% через волатильність ринку та зростання витрат.

Коментарі