Канада зазнає найбільших застрахованих збитків через природні катастрофи за всю історію спостережень

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Страхове бюро Канади (IBC) оновило дані про застраховані втрати національних страховиків унаслідок подій природного кататсрофічного характеру.

Посилаючись на дані Catastrophe Indices and Quantification (CatIQ), Страхове бюро Канади повідомило, що застраховані збитки за липень та серпень стали рекордними за всю історію галузі Канади. Усього ж з початку року збитки страховиків через природні катастрофи досягли $7,7 млрд.

«Це літо стало руйнівним для сотень тисяч канадців. Жорстокі шторми, пожежі та повені призвели до приблизно 228 тис. страхових позовів — на 406% більше, ніж середній показник за 20 років», — сказала Селесте Пауер, президент та генеральний директор Страхового бюро Канади (IBC). «Ці події наростають із шокуючою швидкістю, і Канада просто не готова», – додала Пауер.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що застраховані збитки, пов’язані з суворою погодою в Канаді, тепер перевищують $2 млрд на рік. Для порівняння, у період з 2001 по 2010 рік канадські страховики в середньому зазнавали збитків, пов’язаних із кліматом, у розмірі $701 млн на рік.

З початку 2024 року в Канаді найбільш збитковими подіями були: повінь у Торонто та південному Онтаріо ($940 млн), лісова пожежа в Джаспері ($880 млн), град у Калгарі ($2,8 млрд) та повінь у Квебеку ($2,5 млрд) .

Коментарі