ІНГО виплатила рекордні страхові відшкодування аграріям у рамках програми «Метеозахист»

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок 1 голос, середній: 5,00 з 5.
ІНГО виплатила рекордні страхові відшкодування аграріям у рамках програми «Метеозахист»

Страхова компанія ІНГО виплатила рекордні 231 млн грн аграріям, що застрахували свої посіви у рамках програми «Метеозахист» від Syngenta у сезоні-2024. Програма, яка діє з 2016 року, цього року показала найвищий рівень компенсацій. Такий результат зумовлений несприятливими погодними умовами — надмірною спекою та посухою під час ключових фаз розвитку зернових культур.

ІНГО активно підтримує аграріїв у подоланні кліматичних ризиків за допомогою індексного страхування. Цей інноваційний підхід передбачає автоматичну фіксацію погодних показників, що впливають на врожай, таких як тривала спека чи відсутність опадів. Завдяки цій системі фермери отримують відшкодування без тривалих перевірок, що значно прискорює процес виплат. У сезоні-2024 було застраховано 502 тис. га, що на 88% більше порівняно з минулим роком.

«МетеоЗахист» став важливим інструментом підтримки для агровиробників по всій Україні», – коментує Руслан Зимовець, керівник відділу агропромислового страхування компанії «ІНГО». – «Саме тому ІНГО бере участь у цій програмі, яка дозволила  забезпечити фермерів гнучкими страховими рішеннями і дають можливість реагувати на погодні виклики. Сьогодні дуже важливо мати надійні фінансові механізми, які допомагають аграріям втримати стабільність навіть в умовах непередбачуваних погодних катаклізмів. Завдяки співпраці з «Сингента» та використанню передових індексних методів страхування, ми можемо чітко фіксувати ризики, такі як посуха, і надавати аграріям дієві інструменти для мінімізації збитків. Фіксація збитку спрацьовує автоматично, коли погодні індекси перевищують заздалегідь визначені порогові значення. Тож фермери отримують страхове відшкодування швидше, ніж за звичайного процесу врегулювання збитків. Цього сезону маємо рекордну кількість заявлених подій – об’єм роботи дуже великий, проте всі  зобов’язання ІНГО, як завжди, будуть виконані. До речі, особливо показовим є те, що значна частина компенсацій припала на господарства з прифронтових областей, де сільське господарство зазнає найбільших викликів», – додає Руслан Зимовець.

Особливо важливою програма стала для фермерів з прифронтових областей, де посуха завдала найбільших збитків. Майже 50% загальної суми компенсацій припало на господарства з Харківської, Дніпропетровської, Луганської, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей. Програма охоплює всю Україну, включно з регіонами поблизу лінії бойових дій, де фермери стикаються з найбільшою потребою в ефективних фінансових рішеннях.

«Цього сезону покриття «МетеоЗахист» розширилося на 88% до 502 000 га. Через несприятливі погодні умови розмір компенсацій збільшився вдесятеро, а середній рівень відшкодування склав 52%. Ми підтримуємо українських фермерів, навіть у прифронтових зонах, агротехнологічними інноваціями, сервісами та унікальними фінансовими продуктами. При купівлі продукції «Сингента» кожен клієнт має можливість безкоштовно оформити заявку на участь у нашій страховій програмі. Ми вдячні «ІНГО» за партнерство у впровадженні унікального рішення «Метеозахист», – ділиться Роман Хрипко, керівник напряму Фінансові програми та страхові рішення компанії «Сингента».

«Метеозахист» від Syngenta у партнерстві з ІНГО надає аграріям можливість зменшити вплив погодних ризиків. Програма охоплює ключові сільськогосподарські культури, такі як соняшник та кукурудза, і покриває ризики посухи, спеки та надмірних опадів. Цього року 97% застрахованих господарств отримали виплати, що підтверджує ефективність індексного страхування як інструменту стабільності для сільського господарства.

Коментарі