Індекс ділових очікувань українського бізнесу помірно зріс до 100,6%: опитування НБУ

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Індекс ділових очікувань українського бізнесу у третьому кварталі 2024 року склав 100,6% порівняно з 99,5% у першому кварталі. Порівняно з попереднім кварталом покращення показника становило 1,1 в.п.

«Військові дії та його наслідки залишаються, попри певне ослаблення, домінуючим чинником, які впливають здатність підприємств збільшувати обсяги виробництва. Істотно посилився вплив таких чинників як податкові зміни, курс гривні до іноземних валют, а також витрати на виробництво», – прокоментували результати щоквартального опитування в НБУ.

Інтернет-ресурсу УкрСтрахування з повідомлення НБУ відомо, що учасники опитування покращили позитивні оцінки загальних обсягів реалізації продукції, інвестиційних витрат на обладнання та інвентар, а також пом’якшили негативні оцінки інвестиційних витрат на проведення будівельних робіт. Водночас погіршили оцінки майбутнього фінансово-економічного стану підприємств та кількості працівників.

Нагадаємо, Індекс очікувань ділової активності (ІОДА) за вересень покращився на 0,3 в.п. до 48,7 пунктів порівняно з 48,4 пунктами на місяць раніше.

Коментарі