Французька AXA Group назвала головні глобальні ризики у 2024 році

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Страхова група із Франції AXA Group спільно з аналітиками IPSOS підготувала черговий звіт, присвячений глобальним ризикам у 2024 році.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування зі звіту AXA Future Risks Report відомо, що третій рік поспіль найголовнішим ризиком для країн та спільнот залишається клімат та пов’язані з ним проблеми, включаючи ризики природних катастроф.

Топ-10 глобальних ризиків також склали: геополітична нестабільність, кібернетичні ризики, штучний інтелект, соціальна напруженість, природні та енергетичні ризики, а також тероризм, пандемії та фінансова турбулентність.

Особливу увагу автори звіту приділили ризику дезінформації: «Ризики, пов’язані з розповсюдженням неправдивої інформації, ніколи не були більшими. Це ще важливіше за рік, відзначений численними виборами по всьому світу. У звіті про майбутні ризики підкреслюється як обізнаність, що зростає, про це явище, так і складність для кожної людини усвідомити свою власну вразливість перед цим викликом».

Нагадаємо, згідно з Lloyd’s, сукупні економічні втрати внаслідок п’ятирічного гіпотетичного геополітичного конфлікту можуть досягти $14,5 трлн.

Коментарі