Економіка Китаю цього року зазнала рекордних збитків через природні катастрофи

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
За 6 місяців з початку 2024 року події природного катастрофічного характеру завдали збитків економіці Китаю на загальну суму 93,2 млрд юанів ($12,8 млрд).

Внаслідок природних катастроф кількість постраждалих у Китаї перевищила 33 млн осіб. Такі дані оприлюднило профільне міністерство на брифінгу журналістам.

Список подій природного катастрофічного характеру становлять 22 сильні землетруси, включаючи одне магнітудою 7,1 у північно-західному регіоні Сіньцзяна, зсуви та сіли у південно-західних регіонах, а також повені вздовж річки Хуанхе та у південних провінціях.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування також відомо, що негативний економічний ефект порівняно з минулим роком посилився з 38,23 млрд юанів до 93,2 млрд юанів. За даними міністерства з надзвичайних ситуацій Китаю, результат за перше півріччя 2024 року перевищив рекорд 2019 року за показником збитків через природні катастрофи.

За даними Reuters, цього року кошти, спрямовані на боротьбу зі стихійними лихами, досягли 4,17 млрд юанів, а минулого місяця на сільськогосподарське виробництво та ліквідацію наслідків стихійного лиха було виділено 546 млн юанів.

Коментарі