До кінця року інфляція в Україні сповільниться до 5,8%, а реальний ВВП зросте на 4,9%

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Національний банк України опублікував щоквартальний Інфляційний звіт за жовтень 2023 року, в якому викладено докладний аналіз та прогноз макроекономічної ситуації на найближчий період. Згідно зі звітом, вже цього року інфляція в Україні сповільниться до 5,8%, а реальний ВВП зросте майже на 5%.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування зі звіту також відомо, що динамічнішому зниженню інфляції сприяє достатня ринкова пропозиція продуктів харчування на тлі високої врожайності, нарощування виробництва та складності з експортом агропродукції.

Очікується, що споживча інфляція до кінця року становитиме 5,8%, але 2024 року прискориться до 9,8%. У 2025 році очікується, що споживча інфляція становитиме 6% на тлі зменшення ризиків безпеки, що дозволить бізнесу поступово налагодити логістику та виробництво.

У 2024 році очікується зростання ВВП на 3,6% завдяки збереженню бюджетної підтримки, високій адаптивності бізнесу та поступовому розвитку альтернативних логістичних шляхів. Надалі у 2025 році зростання економіки прискориться до 6%.

Коментарі