Цього літа європейські країни страждають від спеки, лісових пожеж та повеней

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Моніторингові метеослужби випустили попередження про початок періоду сильної спеки у низці європейських країн. Повідомляється, що область високого тиску над південною Скандинавією принесе найвищі температури цього року до Великої Британії, Франції, Німеччини.

У Парижі та Берліні денна температура наблизиться до 30 °C, тому потреба в енергії для охолодження в найближчі п’ять днів буде трохи вищою, ніж зазвичай. Про це інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо з повідомлення Bloomberg.

В умовах сильної спеки в Греції зафіксовано кілька лісових пожеж, а Швейцарія, яка раніше постраждала від сильної повені, проводить моніторинг рівня води у гірських водоймах.

Згідно з Bloomberg, зміна клімату означає, що цей рік може стати найспекотнішим за всю історію спостережень: кількість загиблих від гарячих температур та екстремальних погодних явищ зростає від Індії та Саудівської Аравії до США та Бразилії.

Раніше повідомлялося, що сильні дощові опади у східних та південних районах Китаю викликали внутрішні повені та зсуви ґрунту.

Нагадаємо, прогнозний обсяг застрахованих втрат внаслідок масштабної повені в Німеччині становитиме від 2,4 млрд до 3,6 млрд євро.

Коментарі