Чистий прибуток Allianz за 2023 рік зріс на 30% до 9,1 млрд євро

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Глобальна страхова група з Німеччини Allianz представила результати за четвертий квартал і весь 2023 рік, повідомивши про зростання прибутків та інших основних фінансових показників.

Як повідомляє інтернет ресурс УкрСтрахування з посиланням на прес-реліз Allianz Group, чистий прибуток склав 2,4 млрд євро за четвертий квартал і 9,1 млрд євро за весь минулий рік. Приріст чистого прибутку становив 46,4% та 30,3% відповідно.

У четвертому кварталі операційний прибуток виріс на 17% до 3,8 млрд євро, завдяки зростанню в секторі страхування життя та здоров’я. За підсумками 2023 року операційний прибуток Групи зріс на 6,7% до 14,7 млрд євро.

З огляду на результати за минулий рік Allianz має намір досягти операційного прибутку в 2024 році на рівні 14,8 млрд євро. Керівництво Allianz також планує провести зворотний викуп акцій на суму 1 млрд. євро.

“У наступному році ми продовжимо концентруватися на розкритті переваг нашого масштабу для подальшого підвищення нашої продуктивності, а також на перетворення нашої чудової якості обслуговування клієнтів у прибуткове зростання числа клієнтів”, – прокоментував генеральний директор Allianz Олівер Бете.

Коментарі