Через ураган Берил у штаті Техас закриваються НПЗ, ціна на сиру нафту падає

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Ураган п’ятої категорії Беріл втратив частину потужності та обрушився на територію південних штатів США як шторм першої категорії.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що перший цього сезону ураган Беріл переміщається у бік Ямайки, принісши з собою сильні зливи та поривчастий вітер швидкістю до 165 миль на годину.

За даними poweroutage.us, у штаті Техас без електрики залишилися 2,7 млн ​​осіб, місцева влада заявила про двох загиблих внаслідок падіння дерева. Через ураган призупинено роботу підприємств нафтовидобувної галузі, проведено евакуацію персоналу з океанічних нафтовидобувних платформ.

Згідно з Financial Times, штат Техас виконує роль глобального енергетичного центру, тому вплив урагану позначається на всіх ринках. Вартість нафти впала на 1%, відображаючи побоювання трейдерів через відключення НПЗ та попит на сиру нафту.

Нагадаємо, збитки страхової галузі від атлантичного урагану Беріл можуть досягти від $400 млн до $700 млн на Ямайці та Кайманових островах. Таку прогнозну оцінку застрахованих збитків назвала аналітична компанія CoreLogic. Згідно зі звітом, прогнозний обсяг страхових збитків на півострові Юкатан у Мексиці становить не менше ніж $1 млрд.

Коментарі