Через спекотну погоду південні країни Європи можуть втратити надходження від туризму

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Галузеві аналітики негативно оцінюють готовність туристичної галузі до спалахів теплових хвиль, що повторюються, які призведуть до зміщення центрів туризму до Північної Європи.

«Незважаючи на те, що туристичний сектор Європи, за оцінками, щорічно зростатиме в середньому на 3,3% до 2032 року, частота екстремальних явищ у південній Європі може підштовхнути мандрівників до напрямків у північній частині континенту», – йдеться у звіті Moody’s Investors Servise.

Відповідно до звіту Європейської комісії, глобальне потепління може призвести до падіння туризму на грецькі Іонічні острови на понад 9%. За тим самим сценарієм приплив туристів до західного Уельсу збільшиться приблизно на 16%. «Це зрушення стане ударом для країн, економічне зростання яких значною мірою залежить від приїжджих. Вклад індустрії туризму у валовий внутрішній продукт Греції у 2021 році становив 14,9%, в Італії та Іспанії — 9,1% та 8,5% відповідно», – йдеться у звіті.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування з посиланням на Fitch Ratings повідомляв, що серйозного впливу на сектор туристичного страхування пожежі в Греції та аномально спекотна погода в Європі не матимуть.

Коментарі